Prăjitura cu Oreo îmbrăcată în ciocolată este un desert rapid și foarte ușor de făcut. Este delicioasă și ușoară, aerată, răcoritoare, așa că merge perfect la mesele de sărbători, dar o puteți savura și în zilele călduroase de vară.
Pentru prăjitura cu Oreo îmbrăcată în ciocolată trebuie să preparați inițial un blat cu cacao. Este un pandișpan simplu. Eu îl fac după următoarea rețetă:
Pentru blatul de cacao aveți nevoie de:
150 g zahăr
150 g faină
25 g cacao
6 ouă
4 linguri de ulei
2 pliculețe de zahăr vanilinat
Preparare
Bateți cu mixerul ouăle, zahărul vanilinat și zahărul timp de 10 minute, până când compoziția își schimbă culoarea și se dublează în volum.
Apoi adăugați cele 4 linguri de ulei, amestecând ușor. Puneți și făina treptat, câte o lingură. Compoziția nu trebuie amestecată mult, ingredientele se încorporează delicat, amestecând ușor cu o spatulă. Puneți și cacao, amestecând ușor.
Turnați compoziția într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Coaceți la 180 de grade, timp de 30-40 de minute.
După ce se răcește, blatul se taie în două părți.
Pentru cremă aveți nevoie de :
400 ml frișcă bătută
100 g zahăr
230 g cremă de brânză la pachet, la temperatura camerei
125 g Oreo Crumbs sau biscuți Oreo bucățele
Bateți crema de brânză cu zahărul într-un vas mare cu mixerul, până când se omogenizează.Adaugă ușor frișca bătută și bucățelele de biscuiți cu cacao.
Așază un strat de blat pe farfurie și acoperă cu amestec de cremă de brânză. Adaugă stratul de prăjitură rămas.
Glazura de ciocolată
Topiți la bain-marie 120 g ciocolată cu 50 g unt. După ce se răcorește 3 minute, turnați glazura peste prăjitură. Lasa 10 minute până se întărește. Prăjitura cu Oreo îmbrăcată în ciocolată se păstrează la frigider.
Citește și: PLĂCINTĂ CU MERE ȘI ALUAT RĂZUIT- UN DESERT DELICIOS ȘI USOR DE PREPARAT
Leave A Reply