În ultimul weekend din iulie ne-am bucurat de o excursie care ne-a rupt complet de agitația și stresul din oraș. Am fost împreună cu copiii și mai mulți prieteni la Potcoava Mountain Hideway. Este unul dintre locurile pe care le-aș recomanda oricui și oricând. Nouă ne-a făcut o impresie foarte bună.
Cum ajungi aici
Dacă sunteți din București, ajungeți cu ușurință- practic, este un drum (bun) de două ore.
Potcoava Mountain Hideway se află în nordul judetului Dambovita, la poalele muntilor Leaota, in satul Runcu, la o distanta de 32 km fata de Târgoviște, 35 km de Sinaia, 78 km fata de Ploiești, 81 km și 115 km față de București.
Potcoavă, un loc de poveste
Peisajul este de vis. Practic, ești înconjurat doar de natură, deși ai parte de toate facilitățile.
La Potcoava găsești 13 camere duble cu baie proprie si cu mobilier de lemn masiv, realizat manual. Noi am fost cazași într-o cameră cu pat matrimonial și încă unul suspendat.
Camerele au balcon cu vedere la munți și bineînțeles, la căluți. Manejul se află chiar în fața pensiunii.
În salonul de la intrare te poți relaxa pe canapelele confortabile. Poți citi cărți din bibliotecă (sunt mai multe cărți pentru copii, inclusiv pentru bebeluși)
Tot aici se află și singurul televizor din pensiune, care este la dispoziția tuturor.
Restaurantul este foarte încăpător. Noi am mâncat afară, unde sunt multe mese și ne-am bucurat de peisaj și de aerul curat.
În curte există și un foișor cu cuptor de lut.
Potcoava Mountain Hideway are un loc de joacă ingenios, care îi va cuceri pentru cei mici. Copiii pot face echilibristică, dar și cățărări.
Pentru relaxare mai găsiți aici și o zonă de SPA -jacuzzi, saună, masaj, salină, dar și masa de ping-pong, boardgames.
Însă , cele mai atractive activități sunt cele care le implică pe căluți, bineînțeles.
La Potcoavă a fost locul unde am călărit pentru prima dată. Este o experiență unică, foarte diferită de ceea ce îmi imaginam. Am optat pentru o excursie de o oră, pe un traseu spectaculos, prin pădure.
Poți verifica prețurile AICI .
“Blondele de la Potcoava”
Calutii se mai numesc și “Blondele de la Potcoava”, Pentru că majoritatea sunt iepe. Sunt foarte blânde și foarte cuminți.
Toti caii sunt din rasa Haflinger, cai de munte veniți din zona Sud-Tirol, recunoscuți atât pentru frumusețea lor , cât și pentru performanțele pe care le au în zonele de deal și munte.
Spre deosebie de alte rase de cai, Haflingerul nu se împiedică, nu alunecă, merge foarte bine pe pante abrupte .
Fiica mea de 4 ani a făcut traseul de oră pe cal. Bineînțeles, nu singură. Se pleacă în grup, iar fiecare cal și călăreș au un supraveghetor- dacă sunteți începător.
Fiul meu de 4 ani are piciorul în ghips și n-a putut călări, însă i-ar fi plăcut și lui cu siguranță. Surioara lui a fost cucerită, de când ne-am întors numai despre Pandora (iapa cu care a colindat prin natură).
Mâncarea este delicioasă și foarte kids friendly. Este mâncare gustoasă, naturală, chiar și pâinea și prăjiturile se fac în casă. Totul este foarte foarte bun.
Noi am fost 4 persoane- doi adulți și doi copii de 4 ani, iar cazarea, mâncarea și călăritul ne-au costat în jur de 1700 de lei.
Weekendul petrecut la Potcoavă Mountain Hidewayeste o experință minunată, pe care o vom repeta și la toamnă. Ne-am îndrăgostit de acest loc!
Citește și:
- CU COPIII LA MUNTE. EXCURSIE DE O ZI CU TRENUL DE LA BUCUREȘTI LA BUȘTENI
- 10 REGULI FENG SHUI PENTRU CAMERA COPILULUI. CUM SĂ ORGANIZEZI SPAȚIUL EFICIENT
Vezi mai jos câteva fotografii realizate la Potcoavă.
Leave A Reply