• Home
  • FOOD
  • FUN
  • VISIT
  • STYLE
  • LIFE
  • OAMENI COOL
  • About
  • Contact
  • Home
  • FOOD
  • FUN
  • VISIT
  • STYLE
  • LIFE
  • OAMENI COOL
  • About
  • Contact

Paine fara gluten. Reteta simpla, rapida, fara framantare

23 septembrie 2020
Cand am renuntat la gluten, am zis ca cel mai greu va fi sa traiesc fara paine. Eu ador painea! In ultimii 8 ani am facut paine in casa, la masina de facut paine. Am mai testat diverse retete de colacei, painici si chifle, dar de regula, am folosit mai mult masina, Si asta pentru ca eu detest partea cu framantarea. Nu-mi place sa stau cu mainile captive in coca aceea cleioasa. 🙂

 

Dar sa revenim la painea fara gluten. Odata cu renuntarea la gluten, am cumparat o data paine gata facuta, fara gluten, din supermarket. N-am putut sa mananc nici macar o firimitura. Gustul era oribil, textura de hartie, am zis ca asa ceva nu voi mai cumpara in veci. Plus ca toate produsele gata cumparate, care nu au gluten, sunt, de regula, super procesate.

Asa ca am decis sa fac eu paine fara gluten acasa,  Am testat diverse marci de faina, pana cand am descoperit faina perfecta.

Iata reteta mea de paine fara gluten. Iese pufoasa, gustoasa, delicioasa.

 

Ingrediente :

  • 250 g faina Schar fara gluten, Mix B pentru paine
  • 250 ml apa calduta
  • 5 g drojdie uscata
  • o lingurita ulei de masline
  • o jumatate de lingurita de sare

 

 

Dizolvati drojdia( gasiti la Schar si drojdie fara gluten)  in apa calduta. Amestecati faina cu apa. Continuati sa amestecati. Adaugati sarea si uleiul. Veti obtine un aluat lipicios, pe care e bine sa-l framantati 5 minute. De multe ori eu sar acest pas cu framantarea. Uniformizez totul si atat.  Formati painica. Ungeti o tava cu ulei de masline si asezati  painea. Dati tava la crescut pentru 45 de minute. Eu bag tava in cuptorul de la aragaz, cu caldura oprita, mi se pare ca asa creste mai bine.

 

Incalziti cuptorul la 210 grade. Crestati painea cu un cutit si umeziti-o cu putina apa. Dati painea la cuptor pentru 25- 30 de minute. Eu folosesc functia de ventilare.

Iese o paine fara gluten minunata, pe care o s-o iubiti, va garantez! Din cantitatile mentionate, iese o painica mica. Puteti sa dublati cantitatile, daca doriti sa faceti o paine sanatoasa. Oricum, se va termina rapid! 🙂

Citeste si: CUM E VIATA FARA GLUTEN. SCHIMBARILE PE CARE LE-AM REMARCAT IN PRIMA LUNA

gluten freepaine fara glutenreteta painereteta paine fara glutenretete fara gluten
Share

FOOD

Greieri Mici

Leave A Reply


Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 17 =

  • Greieri Mici
  • Ultimele Articole

    • Biscuiti de Craciun. Reteta simpla, rapida si foarte gustoasa
    • Paine fara gluten. Reteta simpla, rapida, fara framantare
    • Cum e viata fara gluten. Schimbarile pe care le-am remarcat in prima luna
    • „Copiii sunt cheile Paradisului”. Cele mai frumoase citate despre copii
    • 32 de camere pentru copii în stil scandinav
  • Meniu

    • Home
    • About
    • Contact
  • DIY – Mașină de spălat pentru copii

    https://www.youtube.com/watch?v=p720uyx0Ceo


  • Ultimele articole

    • Biscuiti de Craciun. Reteta simpla, rapida si foarte gustoasa
    • Paine fara gluten. Reteta simpla, rapida, fara framantare
    • Cum e viata fara gluten. Schimbarile pe care le-am remarcat in prima luna
  • Arhive

    • decembrie 2020
    • septembrie 2020
    • martie 2020
    • ianuarie 2020
    • decembrie 2019
    • noiembrie 2019
    • octombrie 2019
    • august 2019
    • aprilie 2019
    • noiembrie 2018
    • septembrie 2018
    • mai 2018
    • aprilie 2018
    • martie 2018
    • februarie 2018
    • ianuarie 2018
    • decembrie 2017
    • noiembrie 2017
    • octombrie 2017
    • septembrie 2017
    • august 2017
    • Politica de confidențialitate
    • Politica de cookies
    • Termeni și condiții
    • Contact

© Copyright greierimici.ro