• Home
  • FOOD
  • FUN
  • VISIT
  • STYLE
  • LIFE
  • OAMENI COOL
  • About
  • Contact
  • Home
  • FOOD
  • FUN
  • VISIT
  • STYLE
  • LIFE
  • OAMENI COOL
  • About
  • Contact

Biscuiti de Craciun. Reteta simpla, rapida si foarte gustoasa

11 decembrie 2020

Cea mai simpla reteta de biscuiti de Craciun. Se fac foarte usor, asa ca puteti sa-i anuntati pe cei mici sa-si puna sortuletul si sa se pregateasca de o aventura in bucatarie.

Acesti biscuiti de Craciun ies moi in interior si crocanti la experior. Au o aroma minunata de unt si este nevoie de foarte putine ingrediente. Hai la treaba!

INGREDIENTE

  •  200 gr. – unt (la temperatura camerei)
  • 350 gr. – faina
  • 100 gr. – zahar
  • 1 lingurita – esenta de vanilie
  • 1 lingurita – praf de copt
  • 1 ou
  • un praf de sare

 

MOD DE PREPARARE

Pune untul si zaharul intr-un bol, mixeaza 3-4 minute sau pana cand se obtine o consistenta cremoasa.
Adauga esenta de vanilie si sparge un ou, continua sa mixezi pana cand se incorporeaza ingredientele.

Apoi adauga praful de copt, sarea si treptat faina. Mixeaza cu ajutorul mixerului sau cu telul pana cand nu o sa il mai poti folosi. Framanta putin cu mainile pana cand se va lega aluatul.
Imparte aluatul in doua si formeaza din ele cate o bila. Inveleste bilele in folie alimentara si pune-le la frigider pentru o ora.

Scoate o bila de aluat de la frigider, pudreaza masa de lucru cu faina. Apoi intinde o foaie de circa 4 milimetri grosime.
Decupeaza biscuitii cu diferite forme si transefera-i pe o tava de copt tapetata cu foaie de copt.
Coace biscuitii la 170 de grade C pentru 10-12 minute sau pana se rumenesc putin deasupra.

Scoate biscuitii din cuptor lasa-i sa se raceasca complet apoi decoreaza-i cu bezea si cu diferite tipuri de forme din zahar, nuci, bomboane, bucati de ciocolata.

Daca doriti sa-i decorati cu bezea, faceti urmatoarea reteta:

  • Albusuri de la 2 oua la temperatura camerei
  • 250 gr. – Zahar pudra
  • 1 lingurita – esenta de vanilie

Pune intr-un bol albusurile si mixeaza-le pana incepe sa se formeze o spuma alba.
Opreste-te din mixat, toarna esenta de vanilie si adauga treptat zahar pudra pana il termini pe tot si obtii o bezea pufoasa si densa.
Transfera bezeaua intr-un sac de patiserie si decoreaza biscuitii.

Sunt absolut deliciosi acesti biscuiti de Craciun! Pofta buna!

 

Citeste si:

  • PAVLOVA CU CIOCOLATA, MASCARPONE SI FRUCTE DE PADURE
  • PRĂJITURA CU OREO ÎMBRĂCATĂ ÎN CIOCOLATĂ

 

biscuitibiscuiti craciunbiscuiti cu untCraciunfursecuri
Share

FOOD

Greieri Mici

Leave A Reply


Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − three =

  • Greieri Mici
  • Ultimele Articole

    • Biscuiti de Craciun. Reteta simpla, rapida si foarte gustoasa
    • Paine fara gluten. Reteta simpla, rapida, fara framantare
    • Cum e viata fara gluten. Schimbarile pe care le-am remarcat in prima luna
    • „Copiii sunt cheile Paradisului”. Cele mai frumoase citate despre copii
    • 32 de camere pentru copii în stil scandinav
  • Meniu

    • Home
    • About
    • Contact
  • DIY – Mașină de spălat pentru copii

    https://www.youtube.com/watch?v=p720uyx0Ceo


  • Ultimele articole

    • Biscuiti de Craciun. Reteta simpla, rapida si foarte gustoasa
    • Paine fara gluten. Reteta simpla, rapida, fara framantare
    • Cum e viata fara gluten. Schimbarile pe care le-am remarcat in prima luna
  • Arhive

    • decembrie 2020
    • septembrie 2020
    • martie 2020
    • ianuarie 2020
    • decembrie 2019
    • noiembrie 2019
    • octombrie 2019
    • august 2019
    • aprilie 2019
    • noiembrie 2018
    • septembrie 2018
    • mai 2018
    • aprilie 2018
    • martie 2018
    • februarie 2018
    • ianuarie 2018
    • decembrie 2017
    • noiembrie 2017
    • octombrie 2017
    • septembrie 2017
    • august 2017
    • Politica de confidențialitate
    • Politica de cookies
    • Termeni și condiții
    • Contact

© Copyright greierimici.ro