Cea mai simpla reteta de biscuiti de Craciun. Se fac foarte usor, asa ca puteti sa-i anuntati pe cei mici sa-si puna sortuletul si sa se pregateasca de o aventura in bucatarie.
Acesti biscuiti de Craciun ies moi in interior si crocanti la experior. Au o aroma minunata de unt si este nevoie de foarte putine ingrediente. Hai la treaba!
INGREDIENTE
- 200 gr. – unt (la temperatura camerei)
- 350 gr. – faina
- 100 gr. – zahar
- 1 lingurita – esenta de vanilie
- 1 lingurita – praf de copt
- 1 ou
- un praf de sare
MOD DE PREPARARE
Pune untul si zaharul intr-un bol, mixeaza 3-4 minute sau pana cand se obtine o consistenta cremoasa.
Adauga esenta de vanilie si sparge un ou, continua sa mixezi pana cand se incorporeaza ingredientele.
Apoi adauga praful de copt, sarea si treptat faina. Mixeaza cu ajutorul mixerului sau cu telul pana cand nu o sa il mai poti folosi. Framanta putin cu mainile pana cand se va lega aluatul.
Imparte aluatul in doua si formeaza din ele cate o bila. Inveleste bilele in folie alimentara si pune-le la frigider pentru o ora.
Scoate o bila de aluat de la frigider, pudreaza masa de lucru cu faina. Apoi intinde o foaie de circa 4 milimetri grosime.
Decupeaza biscuitii cu diferite forme si transefera-i pe o tava de copt tapetata cu foaie de copt.
Coace biscuitii la 170 de grade C pentru 10-12 minute sau pana se rumenesc putin deasupra.
Scoate biscuitii din cuptor lasa-i sa se raceasca complet apoi decoreaza-i cu bezea si cu diferite tipuri de forme din zahar, nuci, bomboane, bucati de ciocolata.
Daca doriti sa-i decorati cu bezea, faceti urmatoarea reteta:
- Albusuri de la 2 oua la temperatura camerei
- 250 gr. – Zahar pudra
- 1 lingurita – esenta de vanilie
Pune intr-un bol albusurile si mixeaza-le pana incepe sa se formeze o spuma alba.
Opreste-te din mixat, toarna esenta de vanilie si adauga treptat zahar pudra pana il termini pe tot si obtii o bezea pufoasa si densa.
Transfera bezeaua intr-un sac de patiserie si decoreaza biscuitii.
Sunt absolut deliciosi acesti biscuiti de Craciun! Pofta buna!
Citeste si:
Leave A Reply